Nuta eSM on uusi nuorisotyöllinen keino päästä mukaan eurheilun maailmaan. Tarkoituksena on opettaa nuorille tiimipelaamisen ja pitkäjänteisyyden tärkeyttä, hauskapitoa unohtamatta. Nuta eSM:ään voi ilmoittautua yksi joukkue per peli per nuorisotalo. Eli samasta kaupungista voi osallistua niin kunnalliset, kuin seurakunnallisetkin nuorisotalot. Turnaus on tarkoitettu alle 13-20-vuotiaille nuorille. Jokaisella nuorten joukkueella tulee olla oma vastuunuoriso-ohjaaja, jonka tehtävänä on pitää huolta joukkueesta ja siitä että yhteydet toimii ja kaikki ovat samassa pelissä samaan aikaa turnauksen aikana.

Nuorisotalojen eSM-kilpailut ovat osa Opetusministeriön rahoittamaa Kilpapelaaminen ja vihapuhe -hanketta. hankkeen aikana tulemme yhdessä kilpapelikulttuurissa olevien nuorten kanssa määrittelemään yhteiset säännöt miten nuorisotyön ja myös nuorisotyöllisten tapahtumien tulisi suhtautua häiritsevään kielenkäyttöön ja syrjivään käytökseen. Nuorisotalojen eSM-kisoissa joukkue tuomitaan heti hävinneeksi jos vastustaja ottaa kuvakaappauksen vihapuheen tai esimerkiksi sukupuoleen tai etniseen taustaa liittyvästä herjaamisesta. Olkoonkin vaikka puheen tyuottaja tekisi sitä vain “ihon alle päästäkseen”.
Kolme lajia

Nuta eSM pelataan kolmessa lajissa NHL 17 (PS4), FIFA 17 (PS4) ja League of Legends (PC, EUW-serveri). NHL ja FIFA pelataan kahden hengen joukkueilla ja League of Legends luonnollisesti viiden hengen joukkueella. Jokaisella joukkueen jäsenellä tulee olla maksettuna SEUL:in (Suomen elektronisen urheilun liiton) pelaajalisenssi. Lue lisää www.esm.gg.
NHL ja FIFA peleihin mahtuu molempiin maksimissaan 64 osallistuvaa joukkuetta ja League of Legendsiin joukkueita mahtuu 32. Turnaus tullaan järjestämään swiss-turnausjärjestelmää hyödyntäen. Kahdeksan kierroksen jälkeen kaavioiden parhaimmat joukkueet osallistuvat lopputurnaukseen, joka järjestetään Helsingissä 8.-10.12.2017.

Pelit pelataan siten että jokaisella joukkueella on peli samana viikonpäivänä yhdestä pelistä. Pelipäivät menevät siten että maanantaisin pelataan Fifaa, keskiviikkoisin League of legendsia ja torstaisin pelivuorossa on NHL.

Ilmoittautumiset

Ilmoittautumiset Liigaan tehdään ilmoittautumislomakkeen kautta ( https://goo.gl/forms/Sum5Sn7r22LOI0hm1). Voit myös varata paikan liigasta, jos et vielä tiedä joukkueen kokoonpanoa, esimerkiksi omien karsintojenne ollessa kesken. Huomioi kuitenkin, että paikan varaaminen on sitova ilmoittautuminen.
Lisätietoja turnauksesta ja teknisistä asioista tuonnenpana
Kaikki Kysymykset voi osoittaa Pelitalon vastaavalle tuottajalle Jaakko Rautavaaralle (jaakko.rautavaara@hel.fi) Nuorisopalvelut Helsingin kaupunki.

n/a